Thursday, December 18, 2008

Läbiviidud tunni refleksioon

Tund sai läbiviidud plaani järgi. Tunni sisust on siin juba varasemalt mul mainitud, seega siis ainult arvamus-kogemus. Tunni algus läks niivõrd kiireks, et suur osa selgitavaid pilte/videoklippe jäi kahjuks jäädvustamata. Kõige alguses gruppidesse jagamine käis suhteliselt kiiresti. Eks said kokku need tüdrukud, kellele meeldib omavahel koostööd teha. Videos on täpsemalt välja ka toodud kes millises rühmas olid. Esimene rühm koosnes kolmest tüdrukust. Ning nemad said etteantud ülesandega kõige kiiremini hakkama. Samas kolmas rühm moodustas oma esitlust kõige kauem, kuid kõige põhjalikumalt.
Ülesande punktide täitmisega said kõig väga hästi hakkama ning vaatamata sellele, et etteantud programm oli õpilastele uus, said nad selle käsitlemisega väga hästi hakkama.

Mida sain kogemustelaekasse juurde?
Kindlasti oskaksin vajaduse korral aktiivõppe tundi järgmisel korral paremini jäädvustada. Kuna tegemist oli 5.klassiga, siis näha oli, et oma väljendusviisi tuleks lihtsustada-võõrsõnade ja keeruliste lauseehitustega ei tasuks sellistel hetkedel esile tulla:)
Tundi alustades-arvan, et sellise aktiivse klassi puhul tuleks teha midagi teistsugust alguses mõne minutilise tähelepanu koondamiseks, et selgitada tunni sisu või ülesanne õpilastele 2-3 minutiga jooksul.

Iga uus tegevus on meile uus kogemus :)

No comments: